en suite

suite

In de combinatie suite-deur of en-suite-deuren of en-suite-stel zijn het de deuren tussen twee aaneengesloten kamers, meestal schuifdeuren.

Een "suite" is een ruimte die uit twee kamers bestaat die gescheiden worden doortwee deuren die van en naar elkaar geschoven worden ("suite" is "vervolg" of "rij" in het Frans). De gehele ruimte wordt ook wel kamer en-suite genoemd. Ook komen er suites voor met meer dan twee ruimten en met slechts één tussendeur.
De benaming "stel" wordt gebruikt omdat er meestal twee deuren zijn die naar het midden schuiven. Vaak zijn het deuren met glas-in-lood. Meestal zijn er naast de en-suite-deuren nog inpandige kasten (vroeger vaak gesloten, tegenwoordig vaak open). Soms zijn de kamers en-suite niet in het verlengde, maar naast elkaar gelegen (foto rechtsonder).
Vaak zijn de deuren ook weggehaald in oude huizen en worden die weer in ere hersteld (het zgn. terugbrengen in de originele staat), Eventueel worden ook de zijkasten opnieuw gemaakt als die niet meer aanwezig zijn.

 

www.oudedeur.nl

© 2009 - 2024 Oudedeur - paneeldeuren : | sitemap | rss